FICG in LA 2014 | Catalogue - page 33

Horacio
Alcalá
HoracioAlcalastudiedfilmmaking inVeniceandBerlin.Whileworking
inFrenchTV, he joined theCirqueduSoleil inEuropewherehe
discovered thecircusworld. Since2006,Alcalahas lived inMadrid
wherehe runs theproductioncompanyCámaraBoreal.Hismain
interestsaremusicand theperformingarts.
Grazing theSk
y
participated in theEncuentro IberoamericanodeCoproducción
Cinematográfica, inFICG26.
Grazing theSky
isacompelling lookat the livesof trapezeartistsandother circus
performers. Thefilmwas shot for over twoyears covering 11 countries, including the
Americas, Europeand theNearEast. It follows thenomadic livesof circusperformers.
Theaudience follows 10protagonistsas they try to reachperfectionandmeet their lofty
goals. Thedocumentary sheds light on thecontemporarycircusworld, and focuseson
performerswhodevote themselves to thegreatest showonearth.
Dirección ·Director
HoracioAlcalá
Guion · Screenplay
HoracioAlcalá
Fotografía ·Cinematography
DavidPalacios
Música ·Music
The Irrepressibles, TheXX,Movus,
Vive laFête, RippleandMurmur,
SlobodanTrkulja, StavrosPazarensis
Sonido · Sound
JamesMuñoz
Edición · Editor
NachoRuizCapillas
Producción · Producedby
HoracioAlcalá, CarlosBatres,
AitorEcheverría
Intérpretes ·Cast
FadiZmorrod,AntonioSegura,MaxLaSala,
ErikaNguyen, JonathanMoss,Demian Istria
Contacto ·Contact
FrancescaBreccia
CoccinelleFilmPlacement
Filmografíadeldirector
Cortometraje
2011Abrazamis recuerdos
2009SinnoticiasdeBosnia
2007Lefil
Documental
2013A rasdel cielo
2009Manual deusoparaunanaveespacial
España,México, Portugal
2013 · 87’
A rasdel cielo /
Grazing the sky
A rasdel cielo
esunamiradaa losamantesdel trapecioyde todas lasdisciplinas
circenses. El trabajo sefilmódurantedosañosen 11paísesdeAmérica, Europay
CercanoOrientepues sigue lavidanómadadeestosartistas. El documental exponeal
circocontemporáneo, pero seconcentraen lospersonajesquededican suvidaalmayor
espectáculodelmundo.Observade forma ilusionadacómo sedesafíaa lagravedade
intentacapturar todas las facetasdel artedel trapeciocon sus logros ydificultades. El
espectador compartiráel esfuerzode 10protagonistasquebuscanalcanzar laperfección
yotrasgrandesmetas.
HoracioAlcaláestudiócinematografíaenVeneciayBerlín.Mientras
trabajabaen latelevisiónfrancesaseunióalCirqueduSoleilen
Europa.Desde2006dirige laproductoraCámaraBorealenMadrid; la
músicay lasartesescénicassonel temaprincipaldesutrabajo.
Aras
delcielo
participóenelEncuentro IberoamericanodeCoproducción
Cinematográfica,enelmarcodelFICG26.
L.A. Premiere
Sunday, September7
at3:30pm
EgyptianTheatre
Presentedby:
Hostedby:
33
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,...68
Powered by FlippingBook